zondag 16 september 2012

Een kaastosti maken voor 1 persoon

Als je een lekkere tosti wilt maken heb je een paar dingen nodig:

- 2 sneetjes brood, dit kunnen alle soorten brood zijn.
- Kaas
- Kaasschaaf
- Tosti ijzer
- Stopcontact
- Bord
- Keukenpapier
- Houten of kunststof spatel

Om een tosti te maken volg je deze stappen:

- Leg de 2 sneetjes brood op het bord

- Pak de kaas en schaaf zoveel plakjes als je wilt (ik raad 5 plakjes aan). Je schaaft kaas zo: pak de kaas in je linkerhand als je rechtshandig bent, en in je rechterhand als je linkshandig bent. Je neemt de kaasschaaf in je andere hand. Je zet de kaasschaaf boven aan de kaas en trekt hem omlaag, nu komt er een plakje kaas los van de kaas. Dit doe je een paar keer.

- Leg de plakjes kaas op 1 van de boterhammen. Let op! Laat de plakjes niet over de korst van de kaas komen! Anders smelt het vast aan het tosti ijzer.

- Leg de onbelegde boterham op de met kaas belegde boterham.

- Steek de stekker van het tosti ijzer in het stopcontact en doe de klep van het tosti ijzer open.

- Leg het brood op het tosti ijzer.

- Doe de klep van het tosti ijzer dicht. Als er een aan/uit knopje op het tosti ijzer zit moet je die even indrukken, zodat het tosti ijzer aangaat.

- Wacht tot het rode lampje op de klep van het tosti ijzer groen wordt, dat betekent dat de tosti klaar is. Dit duurt een paar minuten.

- Trek de stekker van het tosti ijzer uit het stopcontact. Of druk op het aan/uit knopje, zodat het tosti ijzer uitgaat.

- Doe voorzichtig de klep open. Let op! Het kan een beetje spetteren door de kaas! Let op! Het ijzer en de tosti zijn allebei erg warm!

- Haal voorzichtig de tosti van het tosti ijzer en leg hem op het bord. Als de tosti te warm is om met je handen beet te pakken, kun je wat keuken papier gebruiken om hem te pakken. Is je tosti vast gesmolten? Pak dan een kunststof of houten spatel en wrik hem voorzichtig los.

- Wacht heel even tot de tosti wat is afgekoeld zodat je je mond niet brandt. Voel even met je vinger of hij genoeg is afgekoeld. Daarna kun je hem opeten!

- Vergeet niet om het tosti ijzer schoon te maken. Doe dit als hij is afgekoeld.

- Neem wat keuken papier en maak het (eventueel) nat.

- Veeg over het ijzer en gooi de kruimels van het brood en kaas weg.