donderdag 20 februari 2014

Pamflet opdracht A

Kolderverdriet!

Geef ons onze vertrouwde kolderdag terug!

Na zes, of helaas zeven, jaar ploeteren heb je het bereikt, het einde van je middelbare schoolcarrière. Vol verwachting kijk je uit naar de laatste lesdag, kolderdag. Nadat de school jaar op jaar op de laatste lesdag is overgenomen door de zesde klas van dat jaar, is het nu eindelijk jouw beurt! En dan... is kolderdag afgeschaft....


Kolderdag

Onze trouwe traditie is afgeschaft door het schoolbestuur, de reden? Onbekend. Is het vanwege de overlast? De schade die we maken? Of is het wat anders? Ze weigeren ons antwoord te geven en ze blijven halsstarrig zeggen: 'We hoeven ons er niet over uit te laten, het is afgeschaft.' Geen enkele reden kunnen we bedenken, de overlast is minimaal, tijdens een schoolfeest is het een stuk groter. De schade, goed, misschien kan het wel een klein beetje geld kosten... Maarja, we hebben de school zes jaar lang schoon en heel gehouden, dus één dagje kan er nog wel vanaf, toch? We zullen dit tot op de bodem uitzoeken!

Vecht mee!

Help mee om onze kolderdag terug te krijgen! Volgende week vrijdag hebben we tijdens het 8ste uur een bijeenkoms in de collegezaal  voor alle bovenbouwleerlingen. Wil je ook dat kolderdag terug komt? Kom dan even langs! Als je goede ideeën hebt, vergeet ze dan niet, we hebben alle hulp nodig. Probeer nu al zo veel mogelijk verzetsplannen te verzinnen, laat die schoolboeken maar in de kast staan, dit is belangrijker! Dus niet vergeten, collegezaal, volgende week vrijdag, 8ste uur, bovenbouw. We rekenen op je!