vrijdag 18 april 2014

Recensie

Recensie-The last song

1 zomer, 1 liefde, 1 film


Wat doe je als je ouders scheiden, je geen contact meer hebt met je vader, en na 3 jaar een hele zomer met hem moet doorbrengen? Veronica Miller (Miley Cyrus), alias Ronnie, weet het niet. Terwijl haar broertje, Jonah (Bobby Coleman), zijn vader ontzettend mist, is Ronnie totaal vervreemd van haar vader. Ze is zeventien jaar, opstandig en keert zich van alles en iedereen af. Maar deze zomer veranderd haar hele leven. The last song gaat over Ronnie, en ik vind dit 1 van de beste films ooit!

Romantisch drama
Haast ieder meisje zal wegzwijmelen bij deze film, alles zit er in, de drama, de romantiek, knappe jongens en zon, zee en strand. Desondanks is het een originele film, het plot is verfrissend en anders dan normaal. The last song is gebaseerd op het gelijknamige boek The last song, geschreven door Nicholas Sparks. Hij heeft onder andere The notebook en Dear John geschreven. Als je deze films en/of boeken leuk vond, dan vind je deze film zeker geweldig! 
In de zomer ontdekt Ronnie veel dingen, niet alleen over haar ouders, maar ook over zichzelf. Ze leert zichzelf kennen en groeit op tot een jong volwassene. Ook vindt ze haar eerste (en misschien wel enige) liefde.


                      Familie
Hoewel meisjes dus wegzwijmelen bij deze film, is het niet alleen voor hen. Ook de rest van de familie zal het een leuke film vinden! Door de spanning in The last song is het ook geschikt voor jongens/mannen, er wordt met vuur gespeeld, bedreigd en gevochten. Niet alleen liefde dus, gelukkig past dit alles goed in het verhaal en zou ik het niet willen missen!
Hoewel Nicholas Sparks zijn boeken vooral voor volwassen zijn

geschreven, is de film toch ook voor jongeren geschikt. In de eerste plaats was deze film ook voor volwassen bedoeld. Door de leeftijd van Ronnie zullen veel jongeren zich toch kunnen inleven in haar en genieten van de film!

Sterke acteurs
Miley Cyrus als Ronnie
Miley Cyrus speelt verbijsterend goed als Ronnie. Ze laat prachtig zien hoe opstandig Ronnie is en hoe ze gaande weg veranderd. Zo ook haar tegenspeler Liam Hemsworth, die haar eerste liefde, Will, speelt. Hij leeft mee met Ronnie en waardeert haar, hij helpt haar en het belangrijkste, hij houdt van haar. Bobby Coleman, slechts 12 jaar oud tijdens de film, kan zijn rol indrukwekkend neerzetten. Een broertje dat door zijn zus veel meemaakt en toch optimistisch blijft. Hij houdt ontzettend veel van zijn zus en blijft dat ook doen, wat er ook gebeurt. Een rol die, zeker voor een 12 jarige, best veel acteervaardigheden vraagt. En last but not least, Greg Kinnear, die de vader van Ronnie speelt. Hij maakt veel mee en hij heeft veel problemen, een rol die moeilijk te spelen is, toch laat hij het prachtig zien. Hij kan spelen met zoveel emotie en liefde, hij spat van het doek.

Al met al is dit dus een geweldige film die iedereen zou moeten zien! Een verfrissend plot, drama, romantiek, spanning en verschrikkelijk goede acteurs maken het helemaal af! Een echte aanrader voor de hele familie.



1 opmerking:

  1. Hey Helene,

    Wat een leuke recensie heb je weer geschreven! Ik vind deze film ook echt goed. Het begint al met de subtitel, echt heel leuk bedacht en origineel! Je inleiding bevat ook de goede informatie, ik kom te weten over welke film het gaat, welke hoofdpersonen erin spelen en wat het verhaal is.

    Misschien had het handiger geweest om de laatste zin van de inleiding later in de tekst te verwerken. Nu weet ik namelijk al gelijk wat jouw mening is over deze film en is het minder spannend om door te lezen.

    Wat mij ook gelijk opvalt is dat de schrijver van het boek wel genoemd wordt, maar de regisseur niet. Misschien had het nog wel leuk geweest om zijn naam ergens te noemen.

    Het is heel leuk dat je de film vergelijkt met andere films gebaseerd op boeken van dezelfde schrijver. Je krijgt een goed idee over deze film.

    De foto's heb je ook goed toegepast op de tekst en ze vormen een mooi geheel met de alinea's. De tussenkopjes zijn ook goed verzonnen, al zou het misschien beter zijn om in plaats van sterke acteurs, alleen acteurs te doen. Je verklapt namelijk zo al best veel over wat je nog gaat vertellen.

    Ik lees niet veel over waar de film zich afspeelt. Misschien had dat nog wel leuk geweest om te vertellen.

    Op je conclusie heb ik niets aan te merken. Het is heel helder, niet te lang en niet te kort, gewoon een echte conclusie.

    Ik vond het erg leuk om deze tekst te lezen, vooral ook omdat ik het ook een geweldige film vindt!!! Jouw manier van schrijven is erg fijn om te lezen, je maakt ook weinig spel en/of zinsbouwfouten. Met een paar kleine aanpassingen zou het zo gepubliceerd kunnen worden;)

    Groetjes Femke




    BeantwoordenVerwijderen